Planlegging

Nyttig å tenke gjennom

• Velg størrelsen som passer deg
• Bestem kvar du vil installere massasjebadet
• Generelle råd om installasjon
• Vedlikehold av ditt spa

Velg størrelsen som passer deg

Mange kjøpere av massasjebad er ute etter et bad som er egnet for store fester og mange personer. Du vil sikkert å ha mange spafester de kommende årene, men de viktigste er at du velger et bad som passer din daglige livsstil. Hvis familien din består av tre til fem personer, og du ikke regelmessig organiserer store selskaper, anbefaler vi et middels stort massasjebad med plass for fem til seks personer. Husk badet er til deg og ikke alle andre.

Bestem hvor du vil installere badet

Stadig fleire har dei siste åra valgt å installere utandørs massasjebad. Hvis du har planer om å jevnlig inviterer folk til ditt massasjebad og tror at ideen om å bade under stjernene på fredelige kvelder lyder flott, bør du definitivt vurdere å installere massasjebadet utendørs. Men i vårt klima gjerne med en eller annen type paviljong

Takket være dei velutprøvde funksjonane på isolasjon, beskyttende lokk, justerbar timer funksjoner etc er kostnadene for drift av eit Hydropool utebad svært lave.(Hvis et spa er for stor til å plassere på en bestemt plass, kan du velge en av HYDRO POOL's dual hot tub (finnes i to ulike modeller) som passer de fleste trapper og døråpninger, og også er lette å plassere i kjelleren.

Sklisikkert gulv er anbefalt for innendørs installasjoner.
Et vannfylt spa er tungt, så badet bør plasseres på et stabilt underlag.

De fleste modellene leveres som Basic. Men, hvis du ønsker å kjøpe et bad for å avlaste en dårlig rygg, eller hvis du har tenkt å invitere mange til spa, bør du gå for en modell med flere dyser, minst ett liggesete, og kanskje også en hydroterapi-pakke (Hydro Pool's Gold, Platinum eller Titanium Series

med ekstra funksjon som alternativ). Vi vil understreke at disse ekstra funksjonene er ikke absolutt nødvendig å nyte en flott badeopplevelse.

Ofte deler man bruken av badet i to segment, begge går på velvære. Det ene er å kunne sitte sammen å nyte varmen og den gode samtalen. Det andre er å få den ultimate massasjen. Disse to går oftest over i hverandre, men siden vann som bobler lager litt støy,  foretrekker man ofte om man er flere enn 2-3 stykker å bare nyte varmen og kunne sitte å prate. Derfor er ofte ikke behov for et bad med mange massasjedyser.
Mange har fokus på valg av pumper, men vi kan si det enkelt. Våre pumper er av en styrke og kvalitet som gjør at alle funksjoner kan fungere samtidig, du må aldri velge hvilke sete som skal ha massasje.

Filtersystem

De fleste massasjebad som selges i dag er utstyrt med enten en flytende suge filter som suger i vann gjennom en sidevegg, eller skjult press system. Begge systemene er tilstrekkelig for å holde badevannet rent.
Vi tror at det skjulte systemet er bedre, fordi du kan bruke større filtre. I tillegg trenger brukerne ikke har se den skitne filteret, og når filteret står avskjerma for seg selv, vil ikke smuss falle i badevannet ved filterbytte/filterrensing.

Hydropool sitt patenterte trykk/vakumrensing med avsug også frå botnet er i ei særklasse.

Vedlikehold av ditt spa

Spas er veldig lett å vedlikeholde, og krever bare et par minutter av din tid hver uke. Det er imidlertid viktig å huske at ditt spa inneholder varmt vann, noe som betyr at riktig behandling og bruk av vedlikeholds kjemikalier må til for å holde vannet rent og trygt å bade i.

Vi anbefaler at du holder en temperatur på 37-39 grader i boblebadet hele året i stedet for å heve og senker temperaturen når den brukes. Ingenting er mer frustrerende enn når du ønsker å bruke badet og deretter innse at det vil
gå noen timer for å bringe temperaturen fra dagens 27 grader til temperaturen du ønsker.
Husk at de månedlige kostnadene for å holde et moderne boblebad med effektiv isolasjon er svært lav.

En svært liten mengde oksidanter som klor eller brom bør tilføres til spaet
daglig, bør og pH (som måler om vannet er alkalisk eller sur) måles to ganger i uken.
I normal begrenset bruk, må du tømme badet og fyll den med friskt vann 2-4 ganger pr år.

Spørsmål til dine venner

Undersøkelse utført blant spabadseigarar  Nord-Amerika fann at over 88% svarte at det var enkelt å ha kontroll på et spa, mens over 96% vil anbefale sine venner til å kjøpe et spa.
Vi vet at rent og trygt badevann krever bare noen minutter av din tid hver uke.
For å gjøre vedlikeholdet av spaet enda enklere, anbefaler vi deg å kjøpe en ozonatoren. Ozon reduserer mengden av organiske miljøgifter i badevannet og dermed reduserer behovet for å bruke klor ,brom eller andre rensestoff.
Klor eller brom må fortsatt benyttes, men forbruket er mye lavere.
En annen fordel å utstyre ditt spa med en ozonatoren er at ozon ikke påvirker pH verdien i vannet i samme utstrekning som klor og brom.
Siden ozon har en nøytral pH, er det da mindre behov for balanserings
kjemikalier enn i et bad som behandles utelukkende med klor eller brom.
Mange brukere hevder at bad med ozonatoren har et vann som føles mykere og er mer skånsomt mot sensitiv hud.

Når det omtales salvannsrensing, så er det normalt det samme som BROM.

Alle HYDROPOOL bad vann-testes minst åtte timer før de isoleres og ferdigpakkes.
HYDROPOOL bad har et stort filter på trykksiden av pumpen, og dette er lett tilgjengelig fra toppen av badet.

Advarsel! 
Massasjebad er ikke anbefalt for gravide kvinner, barn uten oppsyn av voksne eller mennesker som er påvirket av alkohol eller har tatt reseptbelagte medisiner, lider av høyt blodtrykk eller har hjerteproblemer. Vi anbefaler at du leser produsentens bruksanvisning og sikkerhetsforskrifter for flere detaljer.